Wat is een bungalow?

Een bungalow is een vrijstaande gelijkvloerse woning. Alle ruimtes (de keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer enzovoort) zitten allemaal op dezelfde woonlaag, op de begane grond. Een bungalow kan ook een drive-in garage of een kelder hebben. In dat geval is er sprake van een tweede laag die onder de begane grond zit. In tegenstelling tot een appartement is een bungalow vrijstaand en heb je er ook geen boven- of onderburen. Ook veel recreatiewoningen zijn bungalows.

Waar komt het woord bungalow vandaan?

Het woord bungalow komt oorspronkelijk uit India. In het Hindi staat wordt een Bengaals huis ‘bangla’ of ‘bangala’ genoemd, dat in het Gujarati ‘bungalo’ werd. Het woord is vervolgens via het Engels in Nederland terechtgekomen, voor het eerst geregistreerd in 1863 met als definitie: “vrijstaand huis van één woonlaag”.

Wat is een semi bungalow?

Een semi bungalow is een bungalow met een kleine ruimte op de eerste verdieping. Op de begane grond vind je nog steeds de primaire voorzieningen, maar daarboven is vaak ruimte voor een zolder of logeerkamer. Zo’n pand wordt dus geen ‘huis’ genoemd, maar een semi bungalow.

Bungalow huren

Zou jij graag een bungalow huren? Via Kamerstunt ga je op zoek naar een mooie nieuwe woning. Bungalows zijn van alle gemakken voorzien en vaak verrassend betaalbaar. Wanneer je een bungalow op een bungalow- of vakantiepark wilt huren, is hierbij vaak sprake van tijdelijke huur.