Wat is een drive in woning?

Een drive in woning is een eengezinswoning met een garage naast de voordeur. De term ‘drive-in’ komt van het feit dat je meteen met je auto het huis kunt binnenrijden. De garage bevindt zich op de begane grond en het woongedeelte op de eerste en soms ook op de tweede verdieping. Drive in woningen hebben een plat dak en daarom geen zolder. De meeste drive-in woningen zijn rijtjeshuizen.

Voor- en nadelen drive-in woning

Wonen in een drive-in woning is relatief goedkoop. Je hebt er veel woonruimte, met één, twee of soms wel drie lagen om in te wonen. Ook is er vrij veel daglicht, omdat je woont op de eerste verdieping en niet de begane grond. Een nadeel van het type woning is dat je een trap op moet om het woongedeelte te bereiken. Voor mensen die minder mobiel zijn, is dit natuurlijk niet gunstig. Van de buitenkant lijken de woningen op appartementencomplexen, wat ook als nadeel kan worden gezien.

Split level woning

Een split level woning heeft kamers die niet gelijkvloers zijn. De hoogte van de vloer is dus niet overal hetzelfde en heeft een trap of treden waarmee je verschillende niveaus van de ruimte kunt bereiken. Dit geeft het interieur van een split level woning vaak een open en speelse uitstraling. Voor de ene bewoner is dat geweldig, voor de andere een regelrechte ramp. Ook hier is de bereikbaarheid van de niveaus namelijk niet optimaal. Wel kan een split level woning ideaal zijn als je minder inkijk wilt in je huis, maar toch veel open ruimte wilt.