GWL 

GWL is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de basisnutsvoorzieningen die een huishouden nodig heeft, namelijk:

  1. Gas: Dit verwijst naar aardgas of propaangas, dat wordt gebruikt voor verwarming van de woning, het koken op een gasfornuis en soms voor het leveren van warm water.

  2. Water: Dit verwijst naar de levering van schoon drinkwater voor dagelijks gebruik in een woning, zoals voor drinken, koken, douchen en andere huishoudelijke taken.

  3. Licht: Dit verwijst naar elektriciteit, die wordt gebruikt voor verlichting in huis, het aandrijven van elektrische apparaten en voor algemene elektrische behoeften.

De uitdrukking "gas, water, licht" wordt vaak gebruikt bij het bespreken van de kosten van het dagelijks levensonderhoud en huurkosten. Huurders en huiseigenaren moeten doorgaans maandelijkse rekeningen betalen aan nutsbedrijven voor het gebruik van deze voorzieningen. Het zijn essentiële diensten die zorgen voor een comfortabele leefomgeving in woningen.

In sommige landen kunnen nutsvoorzieningen zoals gas, water en licht worden opgenomen in de huurprijs, terwijl huurders in andere gevallen afzonderlijk verantwoordelijk zijn voor het betalen van deze rekeningen.