Als je eigenaar bent van een pand (woonruimte, kantoor of garage), dan kun je ervoor kiezen om deze te verhuren. De reden van de verhuur kan verschillend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je pand momenteel niet nodig hebben, bijvoorbeeld als je even ergens anders woont. Om dan toch een centje bij te verdienen kun je deze verhuren. Het kan ook zijn dat je een andere woning hebt gekocht. Heb je dan moeite om je ‘oude’ woning te verkopen, dan kun je er ook voor kiezen om deze te verhuren op basis van de Leegstandswet. Zo blijft de woning niet leeg staan en heb je dus niet snel te maken met krakers. Daarnaast heb je niet meer te maken met dubbele woonlasten.

Als je je pand wilt verhuren kun je bepalen hoelang je de woning wilt verhuren. Soms kies je voor tijdelijke verhuur en soms is het handig om dit voor een langere periode te doen. Voordat je een pand wilt verhuren zijn dit zaken om over na te denken.

Op Kamerstunt.nl kun je een woonruime, kantoorpand of garage te huur aanbieden. Het plaatsen van advertenties om je pand te huur te zetten is helemaal gratis. Heb je een geschikte huurder gevonden, dan kun je de advertentie weer makkelijk en snel verwijderen.