Hoe werkt Kamerstunt.nl?


1. Aanmelden

Registreren en zoeken naar huurwoningen is volledig gratis. Echter wil je onbeperkt kunnen reageren op het gehele aanbod dan dien je een premium account aan te schaffen. De maandbijdrage is Ä 19.95 waarvoor je een maand lang onbeperkt kunt reageren op ons gehele aanbod.

Heb je woonruimte gevonden, dan kun je jezelf eenvoudig op ieder moment uitschrijven via je eigen account.

2. Huuraanbod.

Op Kamerstunt.nl worden elke dag vele nieuwe kamers en appartementen aangeboden. Je kunt het gewilde aanbod bewaren, zodat je deze op elk gewenst moment kunt bekijken. Op de website van Kamerstunt log je in met je inlognaam en wachtwoord om te kunnen reageren op het uitgebreide huuraanbod.

3. Woningmail

Zodra je inlogt op de website van Kamerstunt kun je zelf gratis een zoekopdracht instellen. Met deze woningmail krijg je wekelijks per mail een overzicht van alle nieuwe kamers en appartementen die aan jouw zoekcriteria voldoen. Op de website kun je ook de details, omschrijvingen en eventuele foto's van al het aanbod bekijken.

4. Reageren

Heb je per e-mail of op de website een leuke kamer of appartement gezien, dan kun je reageren via de website. Een reactie komt direct bij de verhuurder terecht.

Heb je een vraag over een kamer of appartement, dan kun je via het e-mailadres info@kamerstunt.nl contact met ons opnemen, een medewerker helpt je graag verder.

5. Interesse

De verhuurder beslist zelf welke kandidaat er wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. Daarom is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk presenteert. Probeer duidelijk uit te leggen waar je naar op zoek bent, en waarom jij juist een geschikte kandidaat bent voor de woonruimte.

Helaas sturen niet alle verhuurders de niet-gekozen mensen een bericht terug. Vaak sturen zij alleen iets naar de kandidaten die wel uitgenodigd worden

Veel verhuurders beginnen pas met de selectie van de kandidaten als zij de kamer of het appartement hebben verwijderd van onze website. Wordt het aanbod waar je op hebt gereageerd dus verwijderd en heb je nog geen bericht ontvangen, dan is het goed mogelijk dat je alsnog uitgenodigd wordt voor een bezichtiging.

Wel probeert Kamerstunt de verhuurders zoveel mogelijk te stimuleren om toch iets te laten horen, ook aan de kandidaten die niet uitgenodigd worden.

Let er wel op dat er op een kamer of appartement meerdere kandidaten kunnen reageren, probeer daarom jezelf zo goed mogelijk te profileren. Tevens heeft elke verhuurder zijn/haar eigen voorwaarden m.b.t. inkomenseisen. Hier kan Kamerstunt geen invloed op uitoefenen. Hou je er rekening mee dat op Kamerstunt ook kamers en appartementen worden aangeboden door zakelijke aanbieders. Deze zakelijke aanbieders kunnen zelf nog aanvullende kosten zoals vb. bemiddelingskosten berekenen. Deze kosten worden niet berekend door Kamerstunt zelf.

6. Bezichtigen

Zodra je reactie is ontvangen door de verhuurder en je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging, dan is het verstandig om de volgende tips op te volgen:

- Wees op tijd.

- Ga nooit alleen een woning bezichtigen.Probeer altijd iemand mee te nemen, twee mensen zien altijd meer dan een en niet elke verhuurder is even betrouwbaar.

- Bevestig je afspraak altijd telefonisch van te voren. Zo kom je nooit voor een dichte deur te staan.

- Betaal nooit in contanten, het is altijd verstandig om het geld over te boeken op een rekening. Mocht de verhuurder per se contant geld willen, zorg er dan altijd voor dat je een getekend ontvangstbewijs krijgt, met het onderwerp van betaling en een looptijd.

LET OP! Zodra je een mail ontvangt over een huurobject van een verhuurder in het Engels die vraagt of je vooruit kunt betalen met "Western Union" of Airbnb, reageer hier dan niet op! Maak nooit zomaar geld over zonder dat je de woning eerst hebt bezichtigd of een contract hebt getekend. Stuur deze mail samen met de woningdetails z.s.m. door naar: info@kamerstunt.nl

7. Uitschrijven

Heeft u woonruimte gevonden, dan kunt u zich eenvoudig op ieder moment uitschrijven via uw eigen account. Dit doet u door in uw account naar het tabblad 'betalingen' te gaan en op de link "Uitschrijven" te klikken. U ontvangt dan een e-mail van ons met daarin een link. U dient op de link in de e-mail te klikken om uw uitschrijving te bevestigen. Uw uitschrijving wordt per direct doorgevoerd.

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van minimaal een maand en kan ingaan op iedere gewenste dag van de maand. Mocht u uw lidmaatschap niet tijdig hebben opgezegd, dan wordt het lidmaatschap steeds stilzwijgend verlengd voor de duur van een maand. Opzeggen is mogelijk op ieder gewenst moment. Indien u voor het einde van de contractperiode opzegt, wordt de overeenkomst beŽindigd. U heeft geen recht op restitutie van inschrijfgeld voor de resterende dagen van uw lidmaatschap. Bij opzegging dient een termijn van 1 dag in acht te worden genomen. Opzeggen kan eenvoudig en direct via uw persoonlijke profielpagina.

Het annuleren van uw maandbijdrage is niet mogelijk. De bedenktijd zoals bepaald in de wet Koop op Afstand is niet van toepassing op de aanschaf van producten via Kamerstunt.nl. Bij een betaald account gaat het namelijk om een tijdsgebonden product. Deze is dus beperkt in tijd te gebruiken, vanaf het moment van aanschaf tot de termijn dat deze verloopt.

Veel woonplezier toegewenst van Kamerstunt.nl
Language:

Status: niet ingelogd