Een scammer is een fraudeur die uit is op jouw geld. Deze doet zich voor als een verhuurder die momenteel in het buitenland verblijft of gewoon niet in staat is om een persoonlijke afspraak te maken. Vaak wordt er algemene informatie gegeven over een kamer. Deze informatie hebben is overgenomen van een andere kamer, aangeboden door een betrouwbare verhuurder.

Wanneer er wordt gevraagd om geld over te maken voordat je de kamer hebt gezien, dan is het af te raden dit te doen. Nadat je een huurcontract hebt ondertekend en/of de sleutel hebt gekregen kunt je alvast wél een betaling doen. In veel gevallen wordt namelijk gevraagd om alvast de borg over te maken.

Daarnaast is het af te raden een kopie van je legitimatiebewijs te sturen voordat je een huurcontract hebt getekend en/of de sleutel hebt ontvangen. Er kan namelijk misbruik gemaakt worden van je legitimatiebewijs.

Wanneer een scammer een kopie stuurt van zijn of haar legitimatiebewijs dan kun je er vanuit gaan dat deze niet echt is. Vaak is dit niet te zien. Twijfel je over het contact met een verhuurder? Neem dan contact op met een medewerker van Kamerstunt.