Eengezinswoning

Een eengezinswoning is een woning die bedoeld is voor één persoon of een gezin. Het is een zelfstandige woning waarbij je voorzien bent van alle faciliteiten, zoals een keuken, badkamer en toilet. Het type woningen dat onder een eengezinswoning valt, zijn vrijstaande woningen, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen. Bij eengezinswoningen heb je geen boven- of onderburen, zoals bij een appartement wel het geval is. De toegang naar de woning is verbonden aan de openbare weg. Zo is er geen sprake van een niet-openbaar gangpad of een galerij.

Drive in woning

Een vorm van eengezinswoning is een drive in woning. Hierbij heb je een garage op de begane grond, naast de voordeur. Om het woongedeelte te bereiken zul je een trap op moeten. Dat bevindt zich namelijk op de eerst verdieping. Er wordt gesproken van ‘drive-in’ omdat je de garage (en dus het huis) zo binnen kunt rijden. Drive in woningen zijn te herkennen aan hun platte dak. Ze hebben daarom ook geen zolder. Wonen is er relatief goedkoop. Je hebt er vrij veel woonruimte én daglicht, omdat je niet woont op de begane grond. Voor mensen die minder mobiel zijn, is deze vorm wonen minder geschikt, omdat je een trap op moet om het woongedeelte te bereiken.

Eengezinswoning huren

Meestal heeft een eengezinswoning meerdere verdiepingen, en slaapkamers op de bovenste. Soms komt het voor dat alle ruimtes, met uitzondering van de zolder, zich op de begane grond bevinden. Dit soort eengezinswoningen worden bungalows genoemd en zijn ideaal voor mensen die minder mobiel zijn. Wil jij graag een eengezinswoning huren? Filter op ‘huurwoning’ in ons woningoverzicht. Op Kamerstunt vind je namelijk niet alleen kamers, maar ook mooie eengezinswoningen die per direct beschikbaar zijn.