De huurprijs is een bedrag dat de huurder betaalt aan de verhuurder van een woning. Dit bedrag wordt vaak maandelijks betaald en is een vergoeding voor het gebruik van de woning.

De huurprijs kan op verschillende manieren opgesteld worden. Zo kan de huurprijs een totaalprijs zijn waarbij alle kosten zijn opgeteld, dus zowel de kale huur als de servicekosten. De kale huurprijs bestaat uit de kosten voor het gebruik van de woonruimte. De kosten die naast de kale huurprijs in rekening worden gebracht vallen onder de servicekosten. Hierbij kun je denken aan de kosten voor gas, water en licht en de kosten voor het onderhoud en de administratie.

Als een huurder een totaalprijs betaalt, dan betaalt deze de all-in prijs. De huurprijs kan ook opgesplitst worden waarbij er dus niet een vast bedrag wordt betaald per maand. Hierbij is de prijs bijvoorbeeld afhankelijk van het verbruik van gas, water en licht. Op deze manier heb je een goede inzage in waarvoor je precies betaalt en of je niet teveel betaalt.