Zoek je een Kamer in Amsterdam? Plaats nu gratis een oproep zodat verhuurders contact met jou kunnen zoeken.
Amsterdam staat altijd met stip op één als het gaat om populaire steden. Veel Nederlanders willen graag in de hoofdstad wonen, maar ook mensen vanuit het buitenland willen maar al te graag een appartement in de Nederlandse hoofdstad bemachtigen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien er in de hoofdstad een hoop werk te vinden is. In heel Nederland zie je op dit moment een dalende trend in het aantal werklozen, maar in Amsterdam daalt dit aantal nog vele malen sneller.
Helaas heeft deze populariteit ook een keerzijde. Al deze mensen moeten namelijk ook ergens wonen. Amsterdam is niet groot genoeg om al deze mensen een plekje te geven en er zijn nauwelijks woningen beschikbaar voor nieuwe huurders. Deze mensen moeten noodgedwongen op een klein kamertje wonen en de kans dat ze binnen een korte tijd een appartement vinden is zeer klein. Als er een appartement beschikbaar komt, zullen ze moeten concurreren met ongeveer dertig andere mensen die ook interesse hebben in de woonplek. Ze blijven hierdoor vaak lang op een kamer zitten. Studenten willen vaak nog geen appartement en nemen genoegen met een kamer. Helaas is deze run op woonruimte voor deze groep mensen ook een groot probleem. Studenten die hun papiertje op zak hebben blijven namelijk vaak in hun kamer wonen. Het is immers onmogelijk een andere woonruimte te vinden in Amsterdam. Hierdoor is het voor nieuwe studenten ook heel lastig geworden om een kamer te vinden en moeten zij noodgedwongen thuis blijven wonen of uitwijken naar de steden rondom Amsterdam.
Dat in Amsterdam de huurprijzen hoog liggen, komt vast niet als een verrassing. De gemiddelde huurprijs van een huurwoning in Amsterdam ligt rond de 22 euro per vierkante meter. Dit is het hoogste van Nederland, maar de kamerprijzen in Amsterdam zijn helemaal een record. Voor een kamer betaal je gemiddeld 30,82 euro per vierkante meter. Dat betekent dat je voor een kamer van 20 vierkante meter 616 euro per maand mag neertellen. Het is niet waarschijnlijk dat deze prijzen snel zullen dalen, aangezien de vraag naar woonruimte maar blijft stijgen. Gemeente Amsterdam wil jongeren graag helpen bij het vinden van woonruimte. Ze erkennen dat het voor deze groep heel lastig is om een woning in de hoofdstad te vinden en daarom willen ze op termijn 8.000 nieuwe jongerenwoonplekken en 2.500 jongerenwoningen bouwen.
Zoals hierboven al duidelijk werd, is het verre van makkelijk om een kamer te vinden in de hoofdstad. Studenten en jongeren zijn massaal op zoek naar een woonruimte, maar vissen vaak achter het net. Om ze een handje te helpen is Kamerstunt ontwikkeld. Doordat veel makelaars en particuliere verhuurders aangesloten zijn bij Kamerstunt, hebben wij een grote verzameling kamers in heel Nederland verzameld op één centrale plek. Je kunt je gratis registreren bij Kamerstunt om te zoeken door dit grote aanbod. Tevens kun je je bij Kamerstunt inschrijven voor een handige nieuwsbrief. Je kunt daar aangeven wat je maximale budget is voor een kamer en waar je graag wil wonen. Je zult dan een mailtje krijgen als er een nieuwe kamer online komt die voldoet aan jouw wensen. Op die manier kun je snel actie ondernemen als de kamer interessant is voor jou. Je kunt verhuurders ook laten weten waar je naar op zoek bent door een oproepje te plaatsen op Kamerstunt. Dit kun je allemaal doen met een gratis account. Verhuurders kunnen dan contact met jou opnemen als ze denken dat ze een interessante woonruimte voor jou hebben gevonden.
Als je een woonruimte gevonden hebt die voldoet aan al jouw woonwensen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk reageren. Dat kan gelukkig heel eenvoudig via Kamerstunt. Je hoeft hiervoor alleen je gratis account om te zetten naar een Kamerstunt Premium account. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand, maar je kunt het abonnement op ieder gewenst moment stopzetten als je eenmaal een woning gevonden hebt. Reageren op een woning kan via het contactformulier op de pagina van de woning of kamer van jouw keuze. Je kunt hier je gegevens invullen en daarbij ook een bericht typen. Zorg ervoor dat dat bericht jou als persoon goed weergeeft, zodat de verhuurder weet wat voor type persoon jij bent en of hij in jou een geschikte huurder ziet. Onze ervaring leert ons dat verhuurder vaak niet reageren of mensen die geen uitgebreid bericht sturen. De concurrentie op de woningmarkt in Amsterdam is moordend, dus zorg dat je eruit springt.
Goed om te weten, is dat Kamerstunt geen controle heeft over het verdere verloop van het verhuren van een woonruimte. Het contactformulier gaat rechtstreeks naar de mailbox van de verhuurder en die bepaalt vervolgens of hij jou een reactie stuurt voor een bezichtiging. We raden altijd aan om op meer woonruimtes te reageren, zodat je niet afhankelijk bent van de reactie van één verhuurder.
Als je onverhoopt een afwijzing krijgt van een verhuurder willen we je daarbij aanraden om vooral niet boos te reageren. Het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent, omdat de huizenmarkt in Amsterdam al zo gestrest is. Toch heb je kans dat je je eigen glazen ingooit als je onbeleefd reageert. Verhuurders onthouden vaak de mensen die een goede indruk achterlaten en de kans is aanwezig dat ze een bericht sturen als ze toch een kamer voor je hebben. Op die manier vergroot je je kansen op een woning en dat is heel veel waard in een stad als Amsterdam.