Ben je dringend op zoek naar een kamer of appartement of wil je een zo efficiënt mogelijk gebruik maken van het Premium Account, dan kunnen de onderstaande tips je helpen om spoedig een reactie te ontvangen van een verhuurder.

Reageren op meerdere kamers

De kans om in aanmerking te komen voor een kamer wordt groter naarmate je op meerdere kamers reageert. Met een Premium Account heb je de mogelijkheid om onbeperkt te reageren op het gehele aanbod, aarzel dus niet en laat de verhuurders weten dat je geïnteresseerd bent.

Lees de advertentie

Lees voordat je reageert op een advertentie de omschrijving nauwkeurig door om onnodige vragen te voorkomen, zoals over de huurprijs, de oppervlakte en andere eigenschappen die al vermeld worden. Zorg ook dat je voldoet aan de eisen van de verhuurder (leeftijd, geslacht, opleiding/werk et cetera).

Zet een geldig telefoonnummer en e-mailadres in je reactie

Je zal niet de eerste zijn die per ongeluk een verkeerd telefoonnummer of e-mailadres doorgeeft en dus niet in contact gebracht kan worden met de verhuurder. Zorg daarvoor dat je contactgegevens in je account up-to-date zijn.

Geef informatie over jezelf, zoals:

  • motivatie
  • leeftijd
  • karaktereigenschappen
  • informatie over je werk/opleiding
  • inkomen

Let op spelfouten

Er zijn verhuurders die tussen de regels lezen en een slordig persoon zien in spelfouten. Als je moeite hebt met het schrijven van een bericht in foutloos Nederlands, schrijf deze dan in het Engels of laat deze door iemand controleren.

Stel geen eisen

Je bent nog geen huurder van de kamer waarin je geïnteresseerd bent, dus stel geen harde eisen en stel jezelf ook niet te hebberig op. Vermijd zinnen met bijvoorbeeld 'Ik MOET' of 'Ik WIL'. Dit werkt averechts.

Terugbellen

Als de verhuurder vraagt om terug te bellen voor een bezichtiging, doe dit dan ook. Als je niet kunt of wilt komen, meld dit dan van te voren aan de verhuurder.

Respecteer de beslissing van de verhuurder

Mocht je een afwijzing krijgen van een verhuurder, om welke reden dan ook, stuur dan een beleefd antwoord terug.